
🥔 Brambory v pivovaru – 23.–25. května 2025 🍺
Tento víkend jsme v Pivovaru Rožmberk věnovali jedné z nejklasičtějších, ale zároveň nejvšestrannějších surovin české kuchyně – bramboře. Připravili jsme pro vás menu, kde si brambora zahrála hlavní roli v těch nejlahodnějších podobách.
Začněte například pečenou bramborou na soli, na které servírujeme šťavnatý růžový roastbeef, doplněný o chilli majonézu, nakládanou červenou cibuli a masovou šťávu. Nebo ochutnejte tatarský biftek z pravé svíčkové, dochucený šalotkou, kapary, cornichons okurkami, pažitkou a žloutkem, který podáváme netradičně na bramborových restech.
Z hlavních chodů si můžete vychutnat špíz z vepřové panenky s cuketou, kukuřicí a paprikou, doplněný cibulovou šťávou a podávaný s pečenou bramborou raclette se sýrem. Druhou variantou je syté a voňavé jídlo – bramborové lokše s trhanou husou, doplněné o smetanový špenát, silnou šťávu a jemné stříbřité cibulky.
📞 Rezervace na čísle 777 173 112
Přijďte si pochutnat na bramboře tak, jak ji neznáte – my už máme navařeno a těšíme se na vás! 🍻